Fläskytterfilé i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Snabbt, enkelt och supergott. Sköter sig sjäv, smakar som flera timmars lagande!

Ingredienser

  • 1 fläskytterfilé, 800 g - 1 kg
  • 2 msk soya
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl valfri grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Valfri smaksättning t.ex. vitlök, svamp, rödvin, örter etc.etc. Bara fantasin sätter gränser
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150-175°C (beroende på storlek på köttet), ta fram en ugnssäker form som rymmer kött samt grädde.
    2. Gnid i köttet med lite av soyan samt salt och peppar. Lägg köttet i formen slå på grädden, rör i tomatpuré och resten av soyan. Tillaga i mitten av ugnen i 90 minuter. Klart!
    3. Servera med pressad potatis,kokta grönsaker och gelé.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (3)

    KristinM 18 oktober 2011

    Väldigt enkelt och gott!!

    Anderstam 20 februari 2012

    Tack för middagen ! Det var en klar 5 poängare. Bifogar en bild på det uppskurna köttet i sås. Just nu uppätet.

    Largnk 2 januari 2013

    En enkel och väldigt god maträtt. Vi har lagat rätten två gånger med samma goda resultat och på fredag blir det en tredje gång när vi ska bjuda släkten på födelsedagsmiddag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben