Fläskytterfilé med karljohansvamp

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 3 timmar 50 minuter

Komponerat direkt vid spisen. Blev riktigt gott! Jag använder torkad svamp som jag blötlägger kvällen innan.

Ingredienser

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 3 msk Caj P:s grillolja med honungssmak
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 pkt bacon á 120 g
  • 350 g karljohansvamp
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk soja
  • ½ msk worcestershiresås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och lägg den i en plastpåse med sambal oelek och grilloljan. Låt ligga i några timmar, vänd påsen då och då. Skär filén i 1 cm tjocka skivor, salta, peppra och stek i smöret på båda sidor. Lägg filébitarna i en ugnsfast form. Diska ur stekpannan och stek sedan baconskivorna som klipps i mindre bitar. Lägg dem på filébitarna. Stek därefter svampen och dofta sedan över mjölet, späd med grädden och crème fraichen. Tillsätt worcestershiresås, kalvfonden och sojan . Smaka av och krydda ev. mera. Ta pannan från värmen och rör ner osten i såsen. Häll över köttet och gratinera i 200 graders ugn i 15-20 min.
    2. Serveras med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben