Fläskytterfilé med lingon

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En otroligt god och enkel rättsom passar lika bra till vardagsmat som till bjudmat.

Ingredienser

  • 1 fläskytterfilé
  • 3 dl grädde
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 1/2 dl lingonsylt
  • Finmalen svartpeppar
  • Lingonsås
  • 2 msk smör/margarin
  • 2 msk mjöl
  • Vätskan från fläskytterfilén
  • Lingonsylt vid behov
  • Instruktioner

    1. Lägg fläskytterfilén i en brödform. blanda ihop alla de andra ingredienserna i en skål och slå sedan på det över fläskytterfilén i brödformen. Sätt in formen i mitten av ugnen på 200 grader. Låt stå i ca 1 timme och 30 minuter.
    2. Tag ur fläskytterfilén ur formen och låt vila i ugnsfolie. Under tiden reder du såsen. Skär sedan upp den i tunna fina skivor och lägg upp på fat.
    3. SÅS: Lägg ca 2 msk margarin i en kastrull. När det har smält, lägg i 2 msk mjöl och vispa ihop tills det blandats. Slå sedan på all vätska från brödformen som blev över efter fläskytterfilén. vispa tills det får den konsistens du vill ha, Om du vill ha mer lingonsmak, tillsätt mer lingonsylt.
    4. Servera med kokt potatis eller ris och en fräsch grönsallad.
    5. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben