Flamberad ananas med rostad kokos

Serverar: 2 portioner

Perfekt dessert på nyårsmenyn.

Ingredienser

  • 1 miniananas eller 1 burk ananasskivor i sin egen juice, 227 g
  • 1 tsk smör
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk mörk rom
  • 2 msk rostade kokosflingor
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skär av toppen och botten på ananasen, skär av skalet. Skär bort stocken i mitten. Skär ananasen i 5 mm tjocka skivor. Låt den konserverade frukten rinna av.
    2. Smält smöret och farinsockret i en gjutjärns- eller kopparpanna på svag värme. Lägg i ananasen och stek skivorna lätt på båda sidor. Häll på rom och tänd på.
    3. Lägg upp den flamberade frukten på fat, häll på lite av lagen och strö över kokosen. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben