Flamberade halloncrêpes

Serverar: 4 portioner

Underbara helt enkelt.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk mörkt muscavadosocker
  • 1 krm salt
  • 100 g hallonpuré av 150 g hallon
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1-2 msk smör
  • ¾ dl pressad citron
  • 2 dl florsocker
  • 100 g osaltat smör
  • 50 g hallonpuré av 100 g hallon
  • ½ dl hallonvodka
  • 100 g frusna eller färska hallon
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Hallonpuré: Passera 150 g hallon genom en sil. Ställ åt sidan. Blanda mjöl, socker och salt. Blanda grädde och 100 g hallonpuré och vispa ner i mjölblandningen. Tillsätt ägg och mjölk. Låt svälla, gärna i 1 timme.
    2. Hetta upp smör i en stekpanna , häll i ca ½ dl smet och grädda ca 2 minuter på varje sida. Det blir 8 crêpes.
    3. Gör en ny omgång hallonpuré på 100 g hallon. Pressa saften ur citronerna. Smält florsocker och smör i en stekpanna tills sockret karamelliserats. Tillsätt citronsaft i omgångar under omrörning. Rör hela tiden så att sockret löser sig. Tillsätt 50 g hallonpuré och låt koka tills 1/3 återstår. Hit går att förbereda rätten.
    4. Lägg upp crêpesen på tallrikar, garnera med hallon och pudra över florsocker. Tillsätt spriten i den varma såsen, stäng av spisfläkten och tänd på. Skeda såsen över crêpesen och servera med glass. Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben