Fluffig marängtårta med bär och grädde

Serverar: 6-8 portioner

En luftig och porös drömtårta, toppad med massor av bär och med smak av kokos. Vispa ihop marängen, häll i formen och stäng av ugnen så sköter sig marängen sig själv. Superenkelt! Receptet funkar även i en 24 cm form, men sjunker då ihop mer i mitten.

Ingredienser

  • 5 äggvitor, 1 3/4 dl
  • ½ tsk pressad citron
  • 3 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl blandade färska bär, t.ex. blåbär, hallon, jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa äggvitor och citronsaft fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa på högsta hastighet till en fast smet, 3-4 minuter. Rör ihop bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten och vänd ihop.
    3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, och strö den med kokos. Bred ut smeten jämnt. Ställ formen i nedre delen av ugnen. Stäng luckan och stäng av värmen. Låt stå i ugnen i ca 6 timmar utan att öppna ugnsluckan.
    4. Ta kakan ur formen. Vispa grädden fluffig och bred över tårtan. Toppa med en massa bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben