Fluffig marängtårta med bär och grädde
En luftig och porös drömtårta, toppad med massor av bär och med smak av kokos.
Vispa ihop marängen, häll i formen och stäng av ugnen så sköter sig marängen sig själv. Superenkelt! Receptet funkar även i en 24 cm form, men sjunker då ihop mer i mitten.
Ingredienser
5 äggvitor, 1 3/4 dl
½ tsk pressad citron
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
Garnering
2 dl vispgrädde
4 dl blandade färska bär, t.ex. blåbär, hallon, jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa äggvitor och citronsaft fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa på högsta hastighet till en fast smet, 3-4 minuter. Rör ihop bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten och vänd ihop.
- Smörj en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, och strö den med kokos. Bred ut smeten jämnt. Ställ formen i nedre delen av ugnen. Stäng luckan och stäng av värmen. Låt stå i ugnen i ca 6 timmar utan att öppna ugnsluckan.
- Ta kakan ur formen. Vispa grädden fluffig och bred över tårtan. Toppa med en massa bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)