Foccacia med tapenade

Fantastiskt gott italienskt vitlöks- rosmarindoftande olivbröd.

Ingredienser

  • Foccacia
  • 50 g jäst
  • 6,25 dl vatten
  • 6,25 g honung
  • 625 g special vetemjöl
  • 187,5 g durum vetemjöl eller jästbrödsmjöl
  • 62,5 g olivolja
  • 18,8 g havssalt
  • Tapenade
  • Svarta (urkärnade oliver) & gröna oliver
  • Vitlök
  • persilja
  • Salt
  • Peppar
  • (Ev. sardeller)
  • Instruktioner

    1. Foccacia: Blanda jäst med vatten och honung. Tillsätt mjöl och blanda 3 minuter. Tillsätt olja och knåda 10 minuter på högre hastighet. Tillsätt havssalt och knåda 7 minuter.
    2. Häll degen i en inoljad skål eller plastback, jäs 1 ½-2 timmar. Lägg det i en inoljad långpanna. Mixa vitlök, salt, olivolja och pensla brödet. "Nagga" brödet (tryck fördjupningar i brödet). Gnid in eventuella örter i brödet, te.x. rosmarin)
    3. Baka av i ugn 250 grader i 9-12 minuter. "Ånga" brödet 2 ggr under gräddningstiden.
    4. Tapenade: Mixa ingredienserna i en matberedare

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    DiddiShnauz 5 december 2010

    Hur tjockt/hög blir denna foccacian?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben