Foccacia

Serverar: 20 portioner

Servera focaccia som mat eller frukostbröd eller varför inte med en grön aioli

Ingredienser

  • 5 dl kallt vatten
  • 2 msk honung
  • 25 g jäst
  • 2 msk äpplecidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • 10 g vanligt salt
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk torkad rosmarin
  • Ca 900 g vetemjöl eller valfritt mjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda rosmarin och hälften av olivoljan.
    2. Häll vatten, mjöl, honung, äpplecidervinäger och resterande olivolja i köksmaskinens bunke. Dela jästen i småbitar och lägg i.
    3. Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter. Tillsätt vanliga saltet och blanda i två minuter till.
    4. Smörj en ugnsform med hög kant ca 30x40 cm med lite av rosmarinoljan. Tryck ut degen i formen med mjölade händer.
    5. Tryck gropar i degen med fingertopparna. Fördela resterande rosmarinolja och flingsalt jämt över hela degen.
    6. Låt jäsa i 1,5 timme under bakduk. Sätt in i 240 graders ugn och sänk genast till 190 grader. Grädda ca 25 minuter, till brödet har en kärntemperatur på 97 grader.
    7. Låt brödet svalna på brödgaller med bakduk över. .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben