Förälskad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Förälskelsen kommer av att man tidigare trodde att muskot var bra för potensen

Ingredienser

  • 1 fläskfile 350-400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Sås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torkad el. konserverad blandsvamp
  • 3 msk pesto
  • 1/2 tsk muskot
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 300 g spaghetti
  • Instruktioner

    1. Putsa filen fri från senor, salta och peppra runt om. Bryn filen i olja i en stekpanna, ca 7 min på medelvärme. Lägg filen på ett folieark i en långpanna och ugnsstek den i 175°C ca 15 min. Skala och finhacka lökarna, fräs dem i olivolja i stekpanna tillsammans med svamp och pesto. Krydda med muskot, kanel och svartpeppar. Smula ner buljongtärning och tillsätt matlagningsgrädde. Låt såsen puttra i 15 min.
    2. Koka samtidigt spaghettin enligt anvisning på paketet. Slå upp spaghettin på ett fat med höga kanter. Skär filen i skivor och arrangera den ovanpå pastan. Häll svampsåsen över och garnera gärna med kryddgrönt.
    3. ************ Det här är originalreceptet. Jag har modifierat det genom att hoppa över ugnsstekningen. Jag skär filén i skivor och steker i stekpannan m salt och peppar. Sedan låter jag den koka med i såsen. Vi brukar ta tagliatelle för det blir godare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben