Förgyllda färsbiffar

Serverar: 4 portioner

Smaskigt.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2,5 dl kaffegrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven lök
  • Matfett till stekning
  • 1 påse eller 1 pkt djupfryst hollandaisesås
  • 1-2 msk tomatpuré
  • Garnering
  • 300 g skalade räkor
  • 1 burk sparris
  • 1 liter svamp, helst kantareller
  • Smör
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i grädden 10 minuter. Arbeta färsen med salt och gräddblandningen. Blanda ner övriga ingredienser. Forma biffar och stek dem på varje sida ett par minuter.
    2. Smaksätt såsen med tomatpuré och skeda den över biffarna. Garnera med sparris, skalade räkor och smörfräst svamp samt lagrad ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben