Förkokta, griljerade revbensspjäll

Serverar: 6 portioner

Kan kylas igen och serveras kalla på julbordet eller ätas varma som huvudrätt

Ingredienser

  • 2 kg revbenspjäll
  • 2 msk salt
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk mald ingefära
  • Kokande vatten
  • Marinad
  • 3/4 dl tomatpure´
  • 1/4 dl chilisås
  • 5 msk vatten
  • 5 msk rapsolja
  • 5-6 flytande honung
  • 3 krm chiliflingor,(finns färdiga i bl.a. frysdisken)
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    Lägg spjällen i en trång kastrull tilsammans med kryddor och lök. Slå på kokande vatten. Och låt sjuda i 1 timme, eller tills de känns möra.Låt spjällen ligga kvar och kallna i spadet över natten. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Slå bort kokspadet och dela de kalla spjällen i bitar längs med benen.Lägg i en ugnsform och pensla rikligt med marinaden. Täck med folie och ställ i kylen i 2 timmar.Ta sedan bort folien och stek spjällen mitt i ugnen tills de fått fin färg och är genomvarma,cirka 30 minuter.Vänd dem efter halva tiden

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben