Förkokta revbensspjäll av vildsvin för grillning

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

För en riktigt lyckad grillning är detta ett måste. Grillningen går snabbt och du får ett saftigt och mört kött.

Ingredienser

  • ca 2 ½ kg revben av vildsvin
  • 1-1 ½ liter vatten
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 2 msk soja
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk havssalt
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad selleri
  • 3 msk BB hickory, event om man vill ha röksmak
  • Instruktioner

    1. Börja med att såga revbenen i lagom stora ätbitar. Placera dem tätt i en kastrull och häll på vattnet. Vattnet ska precis täcka köttet. Koka upp och skumma.
    2. När du skummat klart tillsätt de övriga ingredienserna. Löken skalad och klyftad. Koka sakta under lock ca 1½ timme. Låt svalna i spadet. Plocka upp köttet och förvara i kylskåp tills du ska grilla eller frys för kommande behov.
    3. När du sen grillar pensla med en egen eller köpt grillolja efter smak. Servera gärna med klyftpotatis och grönsaker i ugn, en god sallad samt ett gott vin till. t. ex. LEVA rött vin tycker vi är passande. Hoppas ni får en riktigt trevlig grillkväll!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben