Fond - Ljus/buljong

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 dag

Numera gör man sällan egna fonder (åtminstone inte köttfonder) eftersom det finns så bra koncentrat på marknaden, men det kan vara roligt att göra någon gång när man har ingredienserna.

Ingredienser

  • 4-5 kg kalv- eller oxben
  • 3 morötter
  • 2 purjolökar (vita delen)
  • 2 palsternackor
  • 1/4 rotselleri
  • 2 lökar
  • Instruktioner

    Koka upp benen i en stor gryta. Häll av vattnet och skölj benen noga. Häll på nytt vatten och koka upp. Lägg i grönsakerna och låt koka i minst 10 timmar på svag värme. Skumma av fettet på ytan med jämna mellanrum. Sila fonden.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben