Fond - vilt

Serverar: 10 portioner

Tid: 10 timmar

Om man köper vilt från jägare eller i stora bitar kan man lätt göra en egen vilt-fond av benen från viltet.

Ingredienser

  • 4-5 kg viltben (älg, rådjur, hare)
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri (sorlek 1/4 morot)
  • 2 lökar
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • Instruktioner

    Hacka benen i hanterbara bitar Bryn benen i ugn tills de är riktigt brynta (upp till 2 timmar i 175 grader) Rensa och skölj grönsakerna och skär i stora bitar Tillsätt tomatpuré och grönsaker till benen och bryn med den sista halvtimmen Lägg allt i en stor gryta och fyll på med vatten så det precis täcker benen. Låt fonden koka i minst 8 timmar (det skall bara småputtra) Sila fonden i silduk eller finmaskigt durkslag. Du kan reducera fonden för att få den mustigare Du smaksätter med enbär, timjan eller rosmarin

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben