Fräsch gurksallad

Serverar: 2-4 portioner

God sallad som passar både till varm mat som för sig själv, tillsammans med ett gott brytbröd.

Ingredienser

  • 1 gurka, sköljd och skalad
  • 1 liten rödlök, skalad och finhackad
  • ½ röd paprika, finhackad
  • (en bit fetaost, smulad i bitar)
  • Dressing
  • 6 msk rapsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär den skalade gurkan med osthyvel i tunna skivor. Låt gurkskivorna rinna av en stund i ett durkslag.
    2. Blanda ihop dressingen. Skeda lite dressing i botten på en salladskål och vicka runt den upp mot skålens sidor.
    3. I med gurksivorna, paprikan och löken i salladskålen och blanda runt. Tillsätt mer dressing efter behag. Drösa över smulad fetaost om du känner för det. Ställ in salladen i kylen en stund innan servering.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5-7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben