Fragilité- mjuk mandel- och marängtårta

Serverar: 10 portioner

Njut av sötsyrliga hallon på en mandelseg marängbotten.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 190 g mandelmassa
  • ½ dl mjölk
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3 msk mandelspån
  • Smörkräm
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 50 g hallonpuré (mixade och passerade bär)
  • 1 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Florsocker att pudra över
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan och blanda med mjölken. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum och blanda ihop med mandelmassesmeten.
    3. Spritsa eller bred ut smeten till tre runda bottnar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspappersklädda plåtar. Strö mandelspån på en av bottnarna som blir toppen på tårtan.
    4. Grädda bottnarna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    5. Se till så att alla ingredienser till smörkrämen är rumstempererade och vispa dem till en lätt och luftig kräm.
    6. Fördela smörkrämen på två av bottnarna och lägg den med mandelspån ovanpå. Pudra över florsocker och dekorera med hallon.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben