Fransk böngryta

Taget ur boken "De gröna alternativen"

Ingredienser

  • 6 dl stora vita bönor (kokta)
  • 1 purjolök
  • 3 morötter
  • 1 stor bit kålrot
  • 1 msk olivolja
  • 1 grön paprika
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • Saft och rivet skal av 1 apelsin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk persilja (finklippt)
  • Instruktioner

    1. Skär purjon i tjocka ringar. Skala morötter och kålrot, skär dem i lagom stora bitar.
    2. Häll oljan i en tjockbottnad gryta och tillsätt grönsakerna. Fräs några minuter under omrörning. Skär paprikan i mindre bitar, tillsätt den, vatten, buljong, rosmarin och timjan. Låt allt småkoka i 10 minuter. Tillsätt bönorna. Häll i apelsinsaften och det rivna skalet. Rör om allt. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2
    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben