Fransk chokladkola

Det tar lite tid eftersom man måste stå och röra för att det inte ska bränna fast. Men det är verkligen värt de.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 6 msk och 2 tsk glykos
  • 270 g mörk choklad av bra kvalitet
  • 2 1/4 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp socker, vatten och glykos till 117 grader.
    2. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör massan försiktigt tills den är slät.
    3. Blanda massan och sockerlagen under omrörning. Fortsätt koka under omrörning tills termometern nått 117 grader (tar ca 20 min.)
    4. Häll smeten i en rektangulär form, ca 15-20 cm. Låt den stelna och skär ut lagom stora bitar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (1)

    Snurran 22 november 2008

    Det ska vara 6 matskedar OCH 2 teskedar glykos i receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben