Fransk fisksoppa med aioli
God fisksoppa med krossade tomater som grund.
Ingredienser
400 g torskfilé
200 g skalade räkor
1/2 lök
1 liten fänkål (brukar jag hoppa över)
1 msk olivolja
1 paket saffran
1 burk krossade tomater
7 dl fiskbuljong
100 g sockerärtor
Salt
Peppar
Ev lite cayennepeppar
Aioli
Instruktioner
- Skär fiskfilén i mindre bitar, skala räkorna. Dela löken och skär fänkålen i tunna skivor. Fräs saffran i ojan, tillsätt de krossade tomaterna och grönsakerna (utom sockerärtorna) och fräs några minuter.
- Häll på fiskbuljongen och koka upp. Lägg fisken och låt soppan sjuda några minuter tills fiskköttet inte längre är genomskinligt, det ska vara riktigt vitt. Lägg då i sockerärtorna.
- Häll sist i räkorna, efter det får inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med en klick aioli
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...