Fransk fisksoppa med aioli

Serverar: 4 portioner

God fisksoppa med krossade tomater som grund.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 200 g skalade räkor
  • 1/2 lök
  • 1 liten fänkål (brukar jag hoppa över)
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket saffran
  • 1 burk krossade tomater
  • 7 dl fiskbuljong
  • 100 g sockerärtor
  • Salt
  • Peppar
  • Ev lite cayennepeppar
  • Aioli
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfilén i mindre bitar, skala räkorna. Dela löken och skär fänkålen i tunna skivor. Fräs saffran i ojan, tillsätt de krossade tomaterna och grönsakerna (utom sockerärtorna) och fräs några minuter.
    2. Häll på fiskbuljongen och koka upp. Lägg fisken och låt soppan sjuda några minuter tills fiskköttet inte längre är genomskinligt, det ska vara riktigt vitt. Lägg då i sockerärtorna.
    3. Häll sist i räkorna, efter det får inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med en klick aioli

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben