Fransk gräddäppelkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En god krämig äppelkaka

Ingredienser

  • Mördeg
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 äpplen
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk vetenjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölet och bakpulvret häll över det svalnade smöret och arbeta ihop till en deg. Platta ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Skala och strimla äpplena och lägg dom i pajskalet. Blanda socker, kanel och mjöl och strö över äpplena. Häll till sist över grädden. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 gader i ca 25-30 minuter. Låt pajen svalna och servera med tex glass

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (2)

    lindis1977 22 september 2008

    Vilken god äpplekaka - rekommenderas varmt. Så fyllig och fin i smaken - extra speciell!!! Kommer att göra denna mååååånga gånger!

    christincarlsson 3 oktober 2012

    Super god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben