Fransk hallonkaka

Serverar: 8 portioner

Den här underbart goda mjuksega kakan kan serveras som den är eller tillsammans med grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 200 g hallon, frysta
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i formen.
    3. Fördela hallonen jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt den svalna.
    4. Servera den gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben