Fransk köttfärssås

Serverar: 4 portioner

En mustig variant på köttfärssås. Ju längre den får koka desto godare blir den. Passar till spaghetti, råris eller bulgur. Även pressad potatis.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 100 g rotselleri
  • 1 morot
  • 200 g champinjoner
  • 1 paprika
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 2 lagerblad
  • 1-2 msk fond, kalv, kött eller grönsak
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök, rotselleri och morot grovt. Halvera champinjonerna (eller fjärdedelar om de är stora). Skär paprikan i grova bitar.
    2. Bryn först alla grönsaker i hälften av oljan, bryn sedan färsen i den andra hälften av oljan på hög värme. Salta och peppra.
    3. Tillsätt tomatpuré och bryn någon minut. Tillsätt vin, lagerblad och fond och låt koka under lock. Koka så länge du har tid, mellan 5-45 minuter. Späd med vatten om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben