En mustig variant på köttfärssås. Ju längre den får koka desto godare blir den. Passar till spaghetti, råris eller bulgur. Även pressad potatis.
Ingredienser
500 g köttfärs
1 gul lök
100 g rotselleri
1 morot
200 g champinjoner
1 paprika
2 msk olivolja
½ dl tomatpuré
2 dl rött vin
2 lagerblad
1-2 msk fond, kalv, kött eller grönsak
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och hacka lök, rotselleri och morot grovt.
Halvera champinjonerna (eller fjärdedelar om de är stora). Skär paprikan i grova bitar.
- Bryn först alla grönsaker i hälften av oljan, bryn sedan färsen i den andra hälften av oljan på hög värme. Salta och peppra.
- Tillsätt tomatpuré och bryn någon minut. Tillsätt vin, lagerblad och fond och låt koka under lock. Koka så länge du har tid, mellan 5-45 minuter. Späd med vatten om det behövs.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...