Fransk kycklinggryta

Festlig och god kycklinggryta smaksatt med dijonsenap och vitt vin.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ dl vitt vin eller 2 msk pressad citron
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk maizenamjöl utrört i 2 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora bitar och dela champinjonerna.
    2. Hetta upp en stekpanna eller gryta och fräs kyckling, champinjoner och lök i smör.
    3. Tillsätt vin, buljong, grädde och senap och låt koka upp.
    4. Red av med maizenamjöl utrört i vatten och låt koka på svag värme i 5 minuter.
    5. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben