Fransk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

En god gryta med kycklingfilé, bacon, champinjoner, rött vin

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 1-2 msk smör
  • 100 g bacon
  • 250 g smålök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl hönsbuljong (tärning)
  • 1 tsk majsenamjöl om skyn ska vara simmig
  • Instruktioner

    1. Skala lök och vitlök. Dela lök och champinjoner, om de är stora. Tärna baconet.
    2. Bryn kycklingfiléerna runt om i lite fett.
    3. Fräs bacon, lök, vitlök och champinjoner i en låg vid gryta. Blanda ner tomatpurè och timjan.
    4. Späd med buljong och vin. Lägg i kycklingbitarna och sjud grytan i ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Red eventuellt av med majsena utrört i lite vatten.
    5. Bjud ris, pasta eller potatis och en god sallad till.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben