Fransk kycklinggryta

Serverar: 2-3 portioner

Trots dom stora mängderna vitlök, behöver du inte vara orolig att lukta vitlök dagen efter!

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör till stekning
  • Klyftor av en halv vitlök
  • 1 msk timjan
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 lagerblad
  • Ca 250 g haricots verts
  • Instruktioner

    - Stycka kycklingen, krydda delarna och bryn dem i smör i en djup stekpanna. - När delarna är stekta, ta upp dem och lägg dom åt sidan. - Skala, pressa och fräs vitlöken. Tillsätt ev. mer smör Vitlöken får inte brännas. - Lägg tillbaka kycklingen i pannan när vitlöken fått lite färg. - Tillsätt timjan och rör om i pannan. - Slå på rödvinsvinägern, lägg i lagerbladen och låt grytan småputtra under lock ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben