Fransk kycklinggryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Du kan utan problem byta grönsakerna mot andra grönsaker som växer över jord.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 400 gram kyckling
  • 2 lök
  • 150 gram champinjoner
  • 1,5 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl vatten
  • 0,8 dl matlagningsvin
  • 1 msk kycklingfond
  • 0,5 msk tomatpuré
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk franska örter
  • Salt
  • Peppar
  • 4 små potatis
  • 2 tomater
  • 50 gram haricot verts
  • Instruktioner

    1. Värm upp oljan i en stor gryta/kastrull. Bryn kycklingbitarna i oljan i några minuter. Ta upp bitarna och ställ åt sidan.
    2. Lägg lökarna, champinjonerna och vitlöken i grytan och fräs i några minuter på medelvärme. Häll på vattnet, vinet, fonden, tomatpurén och kycklingbitarna. Koka upp och låt grytan sjuda under lock på medelvärme i cirka 30 minuter.
    3. Red grytan med maizena, utrörd i lite kallt vatten. Rör om tills grytan börjar tjockna. Smaka av med örter, svartpeppar och mineralsalt.
    4. Servera med kokt potatis, tomater och haricot verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Mizzie1 5 augusti 2010

    Jaha, och hur mkt vin ska det vara i???

    klienten 14 augusti 2010

    Ja hur mycket vin?

    weronicar 14 augusti 2010

    Oj, vilken miss.. Jag glömde att dela upp.. Jag gillar själv inte att ha vin i maten därför har jag bara vatten.. 2,5 dl vatten och ca 1 dl matlagningsvin.. Sorry!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben