Fransk kycklingklubba

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Medelhavsinspirerad kryddning till kycklingklubban som lätt lagas i ugnen. Serveras med råris och tzatziki.

Ingredienser

  • 3-4 frysta kycklingklubbor med bröstbit
  • 1 msk margarin
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soya
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • timjan
  • rosmarin
  • dragon
  • Instruktioner

    1. Låt klubborna ligga framme och tina ca 20 minuter före tilllagning. Lägg dem sedan tätt i en ungsform.
    2. Smält margarinet i microugn och rör ihop med olivolja, tomatpuré och soya. Tillsätt salt. Finhacka färska kryddor eller stöt torkade i mortel och tillsätt i tomatröran.
    3. Pensla kycklingklubborna runt om med blandningen och häll det som blir över i formen .
    4. Ställ formen på ugnsgallret i mitten av ugnen och tillaga i 200 grader ca 45 minuter. Häll på vatten efter halva tiden och ös kyckling med vätskan.
    5. Se till att kycklingen inte blir för stekt. (Lägg över lite ugnsfolie om den ser mörk ut.) Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära lite i köttet. Det får inte vara rosa/rött! Låt kycklingklubborna vila 10 minuter efter stekning. Servera med ris, tsatziki och gärna en grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (1)

    mormorfia 9 februari 2014

    Jättebra recept, blev väldigt mustig smak. Jag pressade i en vitlöksklyfta dessutom. Mycket grönsaker till behövs. Det här vill jag göra flera ggr. Mormorfia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben