Fransk lammgryta

Serverar: 4 portioner

En gryta som går snabbt att göra. Får man inte tag på lammfilé (eller inte tycker om det) går det bra med fläskfilé (det körde jag med).

Ingredienser

  • 500 g lammfilé
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 gul lök i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 röda paprikor, tunnstrimlade
  • 200 g rotselleri, tunnstrimlad
  • 250 g haricots verts
  • 1 kvist rosmarin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • ½ dl kalvbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Ev maizenaredning
  • Kokt ris för 4 personer
  • Instruktioner

    1. Skär lammfilén i tunna skivor. Stek i smör och olivolja. Salta och peppra och lägg i en stor gryta. Lägg i alla grönsaker plus rosmarinkvisten.
    2. Häll på vatten, vin och buljong. Låt koka 5-8 minuter. Smaka av med salt och peppar och red ev med lite maizenaredning. Servera med bröd och ris.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben