Fransk laxlåda

Serverar: 4 portioner

Mycket god och lättlagad fiskgratäng. Äpplena i denna gratäng är pricken över i:et.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • Citronpeppar
  • 1-2 purjolökar
  • 2 äpplen
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2-4 tsk fransk senap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär laxen i cirka 2*2 centimeter stora bitar. Krydda laxen med salt och citronpeppar.
    3. Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnsform. Blanda grädde och spenap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    4.2
    15 min
    4
    13
    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (2)

    snisk 21 oktober 2008

    Jättegott - men man kan nog ha mer senap

    zudette 26 april 2009

    Gott var det men jag kommer att experimentera mer med smakerna nästa gång jag gör den. Kanske vitlök och/eller mer senap!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben