Goda bjudrätten á la minute. Smaken av lax och äpplen charmar alla!
Ingredienser
500 g laxfilé, skinn och benfri
½ tsk salt
1-2 purjolökar
2 äpplen
2 ½ dl kelda mellangrädde
2 tsk fransk senap
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt.
Skiva purjolöken, tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde och senap.Häll det i formen.
Stek i mitten av ugnen ca 15 min
Bjud gärna kokt potatis till.
Jättegott var det och fort gick det att göra också. Passade jättebra på en bråttom vardag..
Hej tack för ett bra recept. Jag brynte gul lök och pressad vitlök istället för purlolöken. La klippt dill över laxen. Ha det så bra Mvh Ros
Tack för ett bra och gott recept. Passar utmärk till en småbarnsfamilj där det behöver gå fort i köket ibland :-)
Har gjort detta recept flera ggr, gott. Tack för receptet.
Fräscht och gott, jag tärnade potatis och lät steka i formen en stund medan jag skar upp resten. En allt-i-ett rätt
Detta ska jag testa idag, tog precis fram laxfile ur frysen. Fast jag serverar även en linssallad till.
Nu har jag prövat laxlådan. Kanon tycker jag.
Har också testat laxlådan idag. Supergott Lade även i 1 tärnad röd paprika och använde milda mat extra istället för mellangrädde
Mycket gott! Högt betyg både från barn och vuxna. Kommer definitivt göras igen.
Ja det var en jätte bra maträtt!!
Det här var jättegott och väldigt användbart. Enkelt att göra till många. Tack för ett bra recept.
Nu har jag lagat laxlådan två gånger. Mycket bra. Tack för lättlagat och ovanligt recept.
Kanongott och enkelt att fixa! Den här rätten lagar jag gärna igen...