Fransk laxlåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Goda bjudrätten á la minute. Smaken av lax och äpplen charmar alla!

Ingredienser

  • 500 g laxfilé, skinn och benfri
  • ½ tsk salt
  • 1-2 purjolökar
  • 2 äpplen
  • 2 ½ dl kelda mellangrädde
  • 2 tsk fransk senap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt. Skiva purjolöken, tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde och senap.Häll det i formen.
    2. Stek i mitten av ugnen ca 15 min Bjud gärna kokt potatis till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (13)

    farmoringer 20 februari 2008

    Jättegott var det och fort gick det att göra också. Passade jättebra på en bråttom vardag..

    ros 2 augusti 2008

    Hej tack för ett bra recept. Jag brynte gul lök och pressad vitlök istället för purlolöken. La klippt dill över laxen. Ha det så bra Mvh Ros

    NewDown 19 augusti 2008

    Tack för ett bra och gott recept. Passar utmärk till en småbarnsfamilj där det behöver gå fort i köket ibland :-)

    Ekorrungen 23 oktober 2008

    Har gjort detta recept flera ggr, gott. Tack för receptet.

    berggrenskan 1 oktober 2009

    Fräscht och gott, jag tärnade potatis och lät steka i formen en stund medan jag skar upp resten. En allt-i-ett rätt

    mooseella 15 oktober 2009

    Detta ska jag testa idag, tog precis fram laxfile ur frysen. Fast jag serverar även en linssallad till.

    spa17 4 maj 2010

    Nu har jag prövat laxlådan. Kanon tycker jag.

    vedaanso 29 september 2010

    Har också testat laxlådan idag. Supergott Lade även i 1 tärnad röd paprika och använde milda mat extra istället för mellangrädde

    monfo 23 maj 2011

    Mycket gott! Högt betyg både från barn och vuxna. Kommer definitivt göras igen.

    gladavmat 25 november 2011

    Ja det var en jätte bra maträtt!!

    littlejohn 6 januari 2012

    Det här var jättegott och väldigt användbart. Enkelt att göra till många. Tack för ett bra recept.

    evaullabritt 15 mars 2012

    Nu har jag lagat laxlådan två gånger. Mycket bra. Tack för lättlagat och ovanligt recept.

    Arnkocken 11 juni 2012

    Kanongott och enkelt att fixa! Den här rätten lagar jag gärna igen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben