Fransk lök- och ansjovispaj

Serverar: 4 portioner

Trevliga portionspajer som man inte behöver pajformar för att göra. Kavla bara ut degen, vik upp en kant och du har gjort en pajform.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 30 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 30 g smör
  • 1 burk ansjovis, 125 g
  • ½ dl svarta grovhackade oliver
  • ½ dl grovhackad persilja
  • 4 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda hastigt ingredienserna i matberedare eller för hand. Tillsätt mer mjöl om degen känns lös. Kavla ut degen och skär i fyra kvadrater. Vik upp kanterna.
    2. Skala och skiva rödlöken tunt. Pressa vitlöken och låt all lök puttra i smöret i ca 20 minuter. Skär ansjovisen i bitar och tillsätt den samt oliver och persilja.
    3. Fördela blandningen på degen. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Servera med en klick crème fraiche på toppen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben