Fransk lökpizza

Serverar: 4 portioner

Jättegott tillbehör till soppan...eller på buffén...kanske en pizzabuffé...kräftskivan...

Ingredienser

  • 6 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk Swegro färsk timjan
  • 1 pkt pizza mix
  • 8-10 sardellfiléer
  • 10-15 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva löken tunt. Mjukstek den ca 20 min i olja på svag värme utan att den tar färg. Tillsätt vitlök, salt, peppar och timjan och blanda. Arbeta ihop pizzadegen enligt förpackningen.
    3. Kavla ut degen till en botten på ca 30 cm i diameter och fördela lökblandningen på botten.
    4. Garnera med sardellfiléerna och oliverna.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min tills botten får fin färg.
    6. Om du vill kan byta ut pizzabotten mot smördegsbottnar eller en god bröddeg.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben