Fransk löktårta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Vickningstips eller varför inte en smarrig förrätt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 msk grädde eller en gula
  • Fyllning
  • 6-7 gula lökar
  • 2 msk margarin eller smör
  • Salt
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 1 kaffekopp riven ost
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rör ihop pajdegen och tryck ut den i formen. Halvgrädda ca 10 min i ugnen, 225 grader. Bryn löken. Skär ansjovisfiléerna i bitar. Bred lök och ansjovisfilé på pajen. Rör ihop äggstanningen. Häll den över. Strö den rivna osten över.
    2. Grädda i ugnen ytterligare ca 10 min eller tills det fått fin färg. Garnera med klippt persilja.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (1)

    Pannasu 20 maj 2008

    Verkligen en jättegod paj! Den blev en succé på buffébordet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben