Serverar: 16 portioner
Tid: 21 minuter
Gott tilltugg till kaffeslurken!
Sätt ugn på 175grader. Koka upp 1 liter vatten. Lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka i ca 1 minut. Häll mandeln i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Sedan är det lätt att trycka ut dem ur skalet med ett litet tryck. Låt mandeln torka. Mal eller kör mandeln i matberedaren ( med kniven insatt) tills den är riktigt finfördelad. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och bittermandelsoljan. Blanda den malda eller finfördelade mandeln med vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner dem torra ingredienserna i äggsmeten. Smöra en form,som du lägger bakplåtspapper i,så glider inte papperet runt. Smöra igen ovanpå bakplåts-papperet. Grädda i 20 minuter. Låt svalna. Blanda samman sylt och florsocker till en smet. Bred glasyren över den avsvalnade mazarinkakan. Skär i rutor och servera.