Fransk Mazarinruta

Serverar: 16 portioner

Tid: 21 minuter

Gott tilltugg till kaffeslurken!

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 200 g mandel
  • 300 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 7-8 droppar bittermandelsolja(valfritt)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör till formen
  • Glasyr
  • 2-3 msk hallonsylt
  • 3 dl florsocker,rosa eller vitt
  • Instruktioner

    Sätt ugn på 175grader. Koka upp 1 liter vatten. Lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka i ca 1 minut. Häll mandeln i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Sedan är det lätt att trycka ut dem ur skalet med ett litet tryck. Låt mandeln torka. Mal eller kör mandeln i matberedaren ( med kniven insatt) tills den är riktigt finfördelad. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och bittermandelsoljan. Blanda den malda eller finfördelade mandeln med vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner dem torra ingredienserna i äggsmeten. Smöra en form,som du lägger bakplåtspapper i,så glider inte papperet runt. Smöra igen ovanpå bakplåts-papperet. Grädda i 20 minuter. Låt svalna. Blanda samman sylt och florsocker till en smet. Bred glasyren över den avsvalnade mazarinkakan. Skär i rutor och servera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben