Fransk örtfisk

Serverar: 4 portioner

Här kokar den frysta fisken direkt i en örtig sås. Klart på 15 minuter.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar fryst fiskfilé, t ex hoki, à 130 g
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche, franska örter
  • 1 1/2 dl fiskbuljong
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    Krydda fisken med salt. Låt crème fraiche och buljong koka upp i en vid kastrull. Lägg ner den frysta fisken och koka på svag värme under lock ca 15 min tills fisken är klar. Strö över timjan vid servering. Servera med potatis, kokta grönsaker och bröd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (1)

    rudelusan 18 november 2010

    Jag brukar göra en ännu enklare variant och bara steka lax med lite smör och citronsaft, sedan tar jag en bruk franska örter och häller över. Serverar med ris och grönsallad. Jag är svag för lax nämligen....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben