Fransk ostpaj á la Dessan

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Blev bjuden på denna paj, och den var super.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2½ msk vatten
  • Fyllning
  • 100 g rökt skinka, eller tunnskuren kassler i strimlor
  • 150 g Cheddarost, eller Herrgårdsost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • 2 krm peppar
  • 2-3 krm paprikapulver
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Finfördela smör i mjölet till en gryning massa, eller kör i en köksassistent. Sätt till vatten och arbeta raskt ihop en pajdeg. Låt vila i kylskåp cirka 1 timme.
    2. Kavla ut degen till en stor rund kaka, så att den täcker botten och kansterna i en pajform cirka 20 cm i diameter.
    3. Nagga lätt med en gaffel och låt den gärna stå kallt 10-15 minuter.
    4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
    5. Lägg i osten och tärnad eller strimlad skinka. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och parikapulvret. Häll äggstanningen i formen.
    6. Grädda ytterligare 20 minuter eller till äggstanningen stelnat och fått färg.
    7. Servera pajen ljummen med en god krispig grönsallad till.
    8. OBS! Denna paj kan man även servera kall och ta med på utflykten. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben