Gryta med oxfilé, champinjoner, rödvin, sidfläsk m.m.
Ingredienser
800 g oxfilé
Salt
Peppar
Smör till stekning
Rapsolja till stekning
150 g smålökar
2 vitlöksklyftor, krossade
1 morot, skivad
2-3 dl rödvin
2-3 dl oxbuljong
1 msk tomatpuré
100 g rimmat sidfläsk, strimlat
1 tsk maizena
2 tsk vatten
1 msk hackad oregano
Selleri- och potatismos
600 g rotselleri, hackad
400 g potatis, skalad, hackad
20 g smör
½ dl mjölk
Salt
Peppar
Hej, vad tror du om den här? Hemlagat potatis- och rotsellerimos är fantastiskt gott och lätt att värma i mikron när man skall servera maten. Det finns ju inte så himla mycket grytor med oxfilé, kanske för att det är vanligare med enklare kött. Jag tycker i alla fall att det låter jättegott. En anna fråga, vad har du för färg? på gardinerna, kan du inte ta upp nån färg däri och använda till ljus, kuddar o dyl. Just nu tycker jag det är jättesnyggt med turkos, lime, orange. Våga prova, svart, vitt, grått och silver kan ju bli lite "platt" ; -) Lycka till med maten önskar en snorig kompis i sötälje
Vilken kanongryta! Hur gott som helst:)