Fransk päronkaka

Serverar: 10-12 portioner

Päron och choklad. Mums! 3 x 1 sats till braspanna.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Garnering
  • 1 burk konserverade päron, 420 g
  • Hackad mandel
  • Pärlsocker
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en rund bakform som rymmer ca 1 ½ liter med löstagbar kant. Häll upp päronen i en sil att rinna av. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner äggen och sist det ljumma matfettet. Rör samman till en slät smet. Bre ut smeten jämnt i bakformen. Skär päronen i klyftor och stick ner dem lätt i smeten i ett vackert mönster. Strö över mandel och pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Känn efter i mitten med en provsticka. Kakan får gärna vara lite kladdig vilket gör den ännu godare. Servera med lättvispad grädde

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben