Supersmarrig potatisgratäng som man kryddar perfekt när man kokar potatis i mjölk och grädde.
Ingredienser
1 1/2 kg potatis
3 dl vispgrädde
6 dl mjölk
2 msk finhackad vitlök
1 msk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2-3 dl riven ost
Instruktioner
Skala potatisen.
Skär den tunt på matberedarens fina skiva.
Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar
i en rymlig kastrull/gryta. Lägg i potatisen. Koka
på svag värme tills potatisen blivit mjuk, 25–35
minuter. Rör då och då.
Häll potatisblandningen i en ugnssäker form. Strö över ost.
Sätt in i ugnen på 175 grader 35-40 minuter.
Om du gör den dagen före:
Låt svalna när du kokat potatisblandingen.. Täck med plastfolie. Ställ in i kylen tills dagen efter och grädda sedan som vanligt.
Det här en toppengod gratäng ,har gjort den många gånger alla tycker om den. Mvh matmora