Fransk potatisgratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Supersmarrig potatisgratäng som man kryddar perfekt när man kokar potatis i mjölk och grädde.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg potatis
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 dl mjölk
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2-3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen. Skär den tunt på matberedarens fina skiva. Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en rymlig kastrull/gryta. Lägg i potatisen. Koka på svag värme tills potatisen blivit mjuk, 25–35 minuter. Rör då och då. Häll potatisblandningen i en ugnssäker form. Strö över ost. Sätt in i ugnen på 175 grader 35-40 minuter.
    2. Om du gör den dagen före: Låt svalna när du kokat potatisblandingen.. Täck med plastfolie. Ställ in i kylen tills dagen efter och grädda sedan som vanligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matmora 12 april 2009

    Det här en toppengod gratäng ,har gjort den många gånger alla tycker om den. Mvh matmora

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben