Fransk potatissallad

Serverar: 4 portioner

Den godaste av potatissallader, tycker jag. Välj en fast potatissort som inte kokar sönder så lätt. Extra läckert blir det med färskpotatis.

Ingredienser

  • 10-12 potatisar, ca 800 g
  • 1 röd lök
  • 3 msk kapris
  • Vinägrettsås
  • 2 msk ljus vinäger
  • ½ tsk salt
  • Peppar
  • 1 tsk dragon
  • 1-2 tsk fransk senap
  • 3 msk olja
  • 2 msk vatten
  • ½ dl finskuren persilja eller 2 msk färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skala, eller skrapa om du använder färskpotatis, och koka potatisen.
    2. Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen.
    3. Skala och hacka löken fint.
    4. Skiva potatisen medan den är varm. Lägg potatis, lök och kapris i en skål och häll vinägrettsåsen över. Blanda försiktigt.
    5. Täck över potatissalladen och låt den stå kallt tills den ska serveras. Blanda i persilja och/eller timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben