Fransk potatissallad med kronärtskockor och aiolidressing

Serverar: 4 portioner

Aiolidressingen kan du använda till allt. Dippa grönsaker i, ringla över grillad fisk eller nykokta primörer.

Ingredienser

  • 500 g små färskpotatisar
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • 1 färsk gul lök
  • 2 tomater
  • Aiolidressing
  • 1 äggula
  • ½ tsk fransk senap
  • ½ dl Arla smör/rapsolja oliv
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl grovhackade färska örter
  • Instruktioner

    1. Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Låt skockorna rinna av och dela dem. Skiva löken och skär tomaterna i bitar.
    2. Aiolidressing: Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör/rapsolja först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
    3. Låt potatisen svalna och dela den i bitar. Blanda potatis, kronärtskockor, lök, tomater och örter. Ringla över dressingen.
    4. Tips! Strö gärna över kapris vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Smultron39 16 mars 2010

    Låter jättegott! Ska pröva det. Kanske man kan ha röd lök i stället för gul?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben