Fransk rödkålsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En fransk favorit

Ingredienser

  • 12-13 dl vatten
  • ca 1 liter rödkål
  • 2-3 tsk vinäger
  • 4-5 potatisar
  • 2 buljongtärningar (höns o kött)
  • salt och vitpeppar
  • ev ( 1 dl rödvin)
  • Smörklickar
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen Skär kålen i små tärningar och droppa över vinäger så att den håller färgen. Skär även potatisarna i tärningar och lägg ner alltsammans i buljongen
    2. Koka sakta ca 1-2 timmar Rör om lite försiktigt så att potatisen mosar sig och reder soppan lite lätt. Krydda med salt och peppar och ev rödvin Servera med en liten klick mjukt smör i varje tallrik

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben