Suveränt gott, både ljummen eller kall.
Ingredienser
1 kg rostbiff
1 tsk salt
Svartpeppar grovmalen
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och krydda
med salt och peppar. Stick in en köttermometer
så att spetsen kommer i den tjockaste
delen.
3. Stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen
är 55°C för rött kött, 60°C för rosa
och 65°C för genomstekt (beräkna 1 1/2–2
timmar).
4. Ta ut köttet och låt det kallna. Skär i tunna
skivor.
- Men är även gott att äta lite ljumet.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Till middag på söndagen ska det vara stek. Säger min 23 åriga son och kommer hem. Så det fick han en söndag med och var så nöjd!! Behöver jag säga att resterna slank med han hem. Tck än en gång för ett bra recept!!!