Fransk senapskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god kycklingrätt!

Ingredienser

  • 1 styckad kyckling
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 tsk torkad dragon eller rosmarin
  • 1 msk ljus fransk senap + 2 msk olja
  • Senapssås
  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1-1 ½ dl mellangrädde eller crème fraiche
  • 2-3 msk hackad färsk dragon eller rosmarin
  • 1-2 tsk svensk senap
  • 2 msk ljus fransk senap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingen i bitar, krydda med salt, peppar och lite torkad dragon eller rosmarin.
    2. Bryn kycklingen lätt i olja i en panna på alla sidor och stek i cirka 10 minuter. Ta upp och lägg i en ugnsfast form. Rör ihop lite senap med olja och bred på kycklingen i ett tunt lager. Häll i en bottenskyla vatten eller torrt vitt vin.
    3. Sätt in mitt i ugnen och stek 25-30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Vänd kycklingbitarna ett par gånger. Gör såsen under tiden.
    4. Skala och hacka löken fint, fräs den glansig i lite smör i en kastrull och häll på vin. Koka upp och sjud 5 minuter utan lock. Häll i buljongen, koka upp och koka några minuter utan lock och rör sedan i grädde eller crème fraiche. Blanda i dragon eller rosmarin och låt såsen koka 4-5 minuter utan lock. Smaksätt med senap. Smaka av och tillsätt mer om det behövs.
    5. Ta ut formen ur ugnen, sila av stekskyn och späd eventuellt såsen med lite av skyn. Slå såsen över kycklingen i formen och sätt tillbaka formen i ugnen. Låt stå några minuter, strö på lite hackad örtkrydda och servera sedan med kokt färskpotatis eller ris.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben