Fransk tomatsallad

Serverar: 3 portioner

Tomatsallad är något av det godaste jag vet. Jag har alltid bara kört tomater och gul lök varvat, kryddat med grov svartpeppar och salt och en stark vinägrett. Detta låter ljuvligt gott, måste jag göra! OBS! En vass, gärna tandad, kniv är oumbärlig för att inte mosa sönder tomaterna så att saften rinner ut när man skär dem.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 tomater fasta gärna både röda och gula
  • 1 liten gul lök
  • Dressing
  • 1,5 msk olivolja
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm strösocker
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 msk persilja finhackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • Garnering
  • 1 knippe färsk körvel eller timjan
  • Instruktioner

    1. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.
    2. Halvera vitlöksklyftan och gnid in ett fat med vitlökshalvorna.
    3. Skiva tomaterna och löken. Lägg tomat och lök på ett fat och häll över dressingen. Tomatsalladen kan gärna stå en stund i rumstemperatur innan den serveras.
    4. Garnera gärna salladen med körvel eller timjan.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (2)

    farmoringer 19 februari 2013

    Mums alltså. Den dressingen till tomaterna var verkligen superb. Tack för receptet/ Inger

    EKC6150 12 januari 2015

    Det är alltid lika kul med recept som är enkla men ändå resulterar i fantastiskt god mat.Det här är just ett sådant recept.Jag började med att fixa ihop den här tomatsalladen så att den hann stå rumstempererat en stund medans fläskfilegryta och ris blev färdigt.Smakade mycket bra tillsammans.Tack för receptet Med vänlig hälsning Jocke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben