Fransk vaniljkräm

Ingenting slår en äkta Fransk vaniljkräm. Det tar lite längre tid än att blanda ut marsan, men det blir så mycket godare.

Ingredienser

  • 5 dl standardmjölk
  • 1 vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 125 g socker
  • 40 g maizenamjöl
  • 25 g osaltat smör
  • Instruktioner

    1. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Dela en vaniljstång på mitten och skrapa ur kärnorna noga. Lägg dem och stången i mjölken. Koka upp. Ta bort från värmen. Låt stå i en kvart och ta sen upp stången.
    2. Vispa ihop äggulor, socker och maizenamjöl i en bunke. Tillsätt vaniljmjölken under vispning. Vispa blandningen helt slät.
    3. Koka försiktig upp blandningen under omrörning. Tillsätts smöret när den kokar ordentligt. Ta bort kastrullen från värmen.
    4. Vispa vaniljkrämen helt slät.
    5. Passera krämen genom en sil ner i ett kärl som är placerat i ett iskallt vattenbad.
    6. Täck kärlet med plastfilm.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben