Franska ägg med skinka, senap och grädde

Serverar: 4 portioner

Är spännande och god som pryder sin plats på bordet.

Ingredienser

  • 100 g rökt skinka
  • 150 g ost t ex herrgårdsost
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2-3 tsk ljus fransk senap
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    Skär skinkan i strimlor och lägg dem i en smord ugnssäker form. Skär osten i skivor och lägg den på skinkan. Knäck äggen och lägg dem ovanpå osten. Sätt in formen i 225 C i nedre delen av ugnen och låt äggen stelna något ca 5 minuter. Rör samman grädde och senap och häll blandningen på och mellan äggen. Låt formen stå ca 5 minuter till. Strö persilja över. Serveras med bröd, t ex sprödvärmd baguette och smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben