Under en knaprig yta gömmer sig ett härligt innanmäte av äpple och nötter som fått låna smak av ingefära - sött och bittert i fin förening.
Till dig som godkänner: Inte samma som de andra äppelmuffinsen som finns.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1½ dl florsocker
11½ tsk bakpulver
½ knivsudd salt
50 g smör eller margarin
1 äpple
1 liten bit färsk ingefära eller 1 tsk malen
1 ägg
1 dl mjölk
40 g hackade hasselnötskärnor
Instruktioner
- Blanda mjöl, florsocker, bakpulver och salt i en skål. Smula sönder matfettet i mjölblandningen och rör samman degen.
- Skala äpplet, skär det i små bitar och hacka ingefäran. Vispa samman ägg och mjölk och blanda det i degen tillsammans med äppelbitarna, ingefära och nötter. Rör samman smeten väl.
- Lägg smeten i små muffinsformar, 1 msk i varje. Grädda dem i 200 grader, 15-20 minuter tills de känns torra. Låt dem svalna en stund på bakgaller och servera den gärna ljumma.
Liknande recept
Kommentarer (0)