Frasig kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 20 minuter

Kanske inte jordens nyttigaste, men fasligt gott! Smakar lite som friterat fast är bara stekt.

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 3/4 dl japansk soja
  • 1/4 dl vatten
  • 3 msk maizena
  • olja och smör till stekning
  • Instruktioner

    Skär filén i fingertjocka remsor. Blanda soja, vatten och maizena. Lägg i kycklingremsorna och låt stå kallt 2-3 timmar. Rör om ibland. Stek i olja och smör precis inför servering. Servera med ris eller klyftpotatis och en sötsur sås.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    gerlin 16 februari 2009

    Kom ihåg att äta sötsur sås till det här, riktigt gott. Kan rekommenderas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben