Frasig pizza med smaker från Italien

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det är en fet pizza då det ska vara mycket pesto på. Mängden pesto kan man minska på om man vill. Det blir mycket smak ändå.

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 plommontomater
  • 1 röd urkärnad chili
  • 1 rödlök
  • 1 kula mozzarella
  • 100 g tomatpesto
  • ca 20 oliver
  • 100 g grön pesto
  • 1 msk oregano
  • 2 dl riven parmesanost
  • olivolja
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 20 g rucola
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Rulla ut smördegen på en smord plåt och vik upp kanterna så att degen får en sarg som är ca 2 cm. Tryck till med en gaffel. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda degen i ungen ca 4-5 minuter. Ta ut plåten och höj värmen till 225°.
    3. Finhacka vitlöken. Skiva tomaterna. Skiva rödlöken och chilin tunt. Grovriv mozzarellan.
    4. Bred ut tomatpeston på degen. Fördela vitlök, rödlök. tomat, chili och oliver ovanpå. Klicka ut den gröna peston över och krydda med oregano. Strö på mozzarellan och parmesanen. Ringla lite olivolja över och krydda med lite salt och grovmalen svartpeppar.
    5. Grädda pizzan i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben